Verzekering

Wat moet ik doen bij terugkeer naar belgie na reis?

Wat moet ik doen bij terugkeer van vakantie?

Kom je terug naar Belgie ? Dan moet je het Passagier Lokalisatie Formulier invullen binnen de 48 uur voor je aankomst in Belgie. Het formulier beoordeelt op basis van jouw antwoorden of je een hoog risico loopt op corona. Dan krijg je een sms.

Heb je een hoog risico op corona.  Dan moet je in quarantaine. De sms heeft je een code om je te laten testen.

Pas op: als je uit een rode zone komt، moet je verplicht in quarantaine en je ook laten testen. Als je geen sms krijgt ?Dan moet je niet in quarantaine.

Als vreemdeling of toerist reizen naar Belgie. Je mag naar Belgie reizen als ، Je een inwoner bent van Europa، of het Verenigd Koninkrijk. Je reist vanuit een land dat opgenomen werd in de lijst van de FOD Buitenlandse Zaken. Voor alle andere landen is er een reisverbod naar Belgie.

Je mag vanuit deze landen enkel naar Belgie reizen voor een essentiële reden. Een lijst van de essentiële redenen vind je bij de veelgestelde vragen. “Ben je geen Belg، maar resident of ingezetene van een land buiten Europa، en het Verenigd Koninkrijk en reis je vanuit landen die niet vermeld staan op de website van de FOD Buitenlandse Zaken naar Belgie ?”

Reis je naar Belgie ? Vul het Passagier Lokalisatie Formulier in binnen de 48 uur voor je aankomst in Belgie. Het formulier berekent op basis van jouw antwoorden of je een hoog risico loopt op corona. Krijg je een positief sms ? Je hebt  dan een hoog risico op corona omdat je uit een rode zone komt.

Je moet dan in quarantaine. De sms geeft jou een code om je te laten testen. PAS OP: als je uit een rode zone komt، dan moet je verplicht in quarantaine en je laten testen. Als je geen sms krijgt? Dan hoef je niet in quarantaine.

Vanaf 25 dec 2020 Woon je niet in Belgie en kom je naar Belgie ? Dan moet je een coronatest laten afnemen 72 uur voor je vertrek naar Belgie. Het resultaat moet altijd negatief zijn.

Meer info voor bv : werknemers en zelfstandigen uit de sectoren bouw، land en tuinbouw، schoonmaak en vleessector die uit buitenland komen. Vanaf 4 jan 2021 zal de beoordeling van het Passagier Lokalisatie Formulier rekening houden met professionele verplaatsingen die door de werkgever zijn ingevuld bij de evaluatietool. Werkgevers die een professionele en buitenlandse reis van een werknemer willen melden، kunnen het BTA formulier invullen.

gerelateerde artikelen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button